EN RO  
ACASA COMPANIA CONTACT STIRI DOWNLOAD SUGESTII CLIENTI
 
  Sisteme de incalzire cu
  tuburi radiante

    ETASTAR - ES
    ETASTAR - Turbo 150
    ETASTAR - Turbo 200
    MAXISTAR
    MINITEMP
    MINISTAR
  Confectii metalice
 
 
 Sisteme combinate: panouri solare + pompe de caldura
 
  Apa calda de la panourile solare (10) incalzeste schimbatorul principal (4) care contine apa menajera. Surplusul de energie este dirijat in rezervorul tampon prin intermediul schimbatorului de caldura secundar (5). Rezervorul tampon (8) contine apa calda necesara pentru incalzirea spatiului prin instalatie sub pardoseala (2) sau prin calorifere (1). Deficitul de energie solara este compensat cu surse de incalzire conventionala. Cel mai popular sistem este centrala termica pe gaz (3); insa utilizarea pompei de caldura (9) castiga tot mai multa popularitate ca sursa de completare energetica. Sistemul de incalzire se bazeaza pe ciclul de compresie-evaporare a gazelor si este mai eficient decat metoda conventionala de incalzire cu gaze sau energie electrica.
 Sistem de incalzire rezidential:
   1. calorifere;
   2. incalzire sub pardoseala;
   3. centrala termica pe gaz (completare
       la energia solara);
   4. schimbator de caldura principal;
   5. schimbator de caldura secundar;
   6. unitate de comanda;
   7. vas de expansiune;
   8. rezervor tampon;
   9. pompa de caldura aer-apa;
  10. panouri solare.
      Pompe de caldura:

   GRUP ROMET ofera o solutie care aduce economii de 50% la facturile de incalzire, prin instalarea unei pompe de caldura ecologica pentru locuinta dvs. Procesul de incalzire a locuintei cu pompa de caldura aer-apa este urmatorul: pompa de caldura contine un gaz special, nepoluant, care atunci cand este comprimat elibereaza cantitati foarte mari de caldura. Caldura este transferata in apa care circula prin conductele instalate sub pardoseala sau prin caloriferele utilizate pentru incalzirea locuintei. Mai mult, atunci cand pompa de caldura este setata pe functia de racire, in sezonul cald, pardoseala se va raci, iar ventilatoarele vor introduce aer rece.
   Pompele de caldura reprezinta unul din cele mai sigure si fiabile sisteme de incalzire existente, deoarece nu utilizeaza combustibil si nu fac flacara. Sunt concepute pentru a se adapta la orice structura, de orice dimensiune, de la cladirile noi cu consumuri energetice mai mici, la locuintele spatioase mai vechi. Pompele pot realiza atat incalzirea, cat si racirea. In principiu pompele de caldura functioneaza asemanator unui frigider. Frigiderul extrage caldura din alimente, iar pompa de caldura o extrage din mediu, chiar daca acesta este rece. Daca temperatura exterioara este de -20 grade C, pompa de caldura este capabila sa extraga suficienta caldura cat sa incalzeasca o locuinta la temperatura dorita. Pompele de caldura pot fi utilizate si pentru incalzirea piscinelor, fiind executate cu schimbatoare de caldura din materiale rezistente, asigurand o durata mare de viata si maxima protectie la coroziune.